Skip to main content

Organizacija toaletnog stočića

U nedavnom postu sam spomenula preporuku za toaletni stočić iz jyska koji imam poslednjih godinu dana. Danas vam donosim malo više detalja o njegovom izgledu i tome kako sam ga iskoristila da organizujem svoju make up kolekciju.

Stočić sam smestila u ćošak spavaće sobe, pored prozora gde imam dovoljno svetla za svoju jutarnju make up rutinu.
Sam stočić ima 5 fioka, dve u gornjem i tri u donjem delu.


Odlučila sam da ostavim jednu fioku praznom, jer mi trenutno nije bila potrebna. Koristila sam je da čuvam prazne bočice i da pratim koliko čega mogu da potrošim u određenom periodu. Ali pošto sam zaključila da u toku godine potrošim možda dva tečna pudera, korektora i maskare, odlučila sam da prestanem sa praćenjem :)


Drugu gornju fioku sam odlučila da organizujem tako da u nju smestim šminku koju koristim svakodnevno, ili bar na nedeljnom nivou. Na taj način mi je mnogo lakše da se svakodnevno spremim za posao.

Preostale tri fioke su rezervisane za ostalu šminku i stvari za kosu. U srednju fioku sam smestila sve trakice, šnalice i slično, a levo i desno su fioke sa šminkom.


U levoj fioci se nalaze ređe korišćeni proizvodi za lice (puderi, bronzeri, rumenila...) Za lakšu organizaciju sam nabavila ove zgodne korpice iz Jumba, koje su malo  manje od same fioke.


U desnu fioku sam smestila sve proizvode za oči i usne. Upotrebila sam istu korpicu kao i gore, a u nju sam ubacila kutijicu od Ferrero Rocher kuglica (sigurna sam da je i drugima ovo jedan od omiljenih organizera za sitnice). 

Ovako sam podelila prostor namenjen proizvodima za usne i proizvodima za oči. Ruževi i olovke za usta su smešteni u manju pregradu, a senke za oči i ostali proizvodi su smešteni okolo.


Za lakšu upotrebu, četkice su ubačene u metalnu koficu, takođe kupljenu u Jumbu, koju sam smestila na gornju površinu stola. Sa druge strane se našao samo podmetač za čašu tako da mogu da pijem vodu u toku noći ili u toku šminkanja.


Nadam se da vam se dopada moj stočić i njegova organizacija i da će vas motivisati da organizujete neki deo svog doma tako da odgovara vama i vašim potrebama. Ponekad se zaista isplati odvojiti malo vremena i prostora za nešto u čemu uživamo.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Pakovanje za more

Dragi moji i drage moje, početak ovog posta sam počela da pišem simultano se pakujući. Tog dana sam  imala i druge obaveze, tako da je blog morao da trpi. Nadala sam se da ću da završim sa pisanjem na moru, ali je internet prosto bio preslab za kačenje slika. Dve nedelje kasnije, vraćam se zadatoj temi :)

Bilo kako bilo, ovo je moj prvi pokušaj minimalističkog pakovanja za more, tako da nije zgoreg pogledati da li sam u tome i uspela.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Balans

Nedavno sam dobila komentar i pohvalu nekoga kome se divim, da uspevam da vodim pilično balansiran život. I zaista, uz bračne i kućne obaveze i stalan posao, uspela sam da pronađem vremena za vežbanje, učenje stranih jezika, razmišljanje o svrsi života, profesionalno usavršavanje, brigu o zdravlju, čitanje, druženje i blogovanje.
A bilo mi je potrebno samo nekoliko godina da kreiram sve ove rutine i da ih uključim u svoj način života :D I nikada nećete pogoditi šta se onda dogodilo! Dogodio se niz lepih događaja koji su me potpuno izbacili iz koloseka. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...