Skip to main content

Organizacija toaletnog stočića

U nedavnom postu sam spomenula preporuku za toaletni stočić iz jyska koji imam poslednjih godinu dana. Danas vam donosim malo više detalja o njegovom izgledu i tome kako sam ga iskoristila da organizujem svoju make up kolekciju.

Stočić sam smestila u ćošak spavaće sobe, pored prozora gde imam dovoljno svetla za svoju jutarnju make up rutinu.
Sam stočić ima 5 fioka, dve u gornjem i tri u donjem delu.


Odlučila sam da ostavim jednu fioku praznom, jer mi trenutno nije bila potrebna. Koristila sam je da čuvam prazne bočice i da pratim koliko čega mogu da potrošim u određenom periodu. Ali pošto sam zaključila da u toku godine potrošim možda dva tečna pudera, korektora i maskare, odlučila sam da prestanem sa praćenjem :)


Drugu gornju fioku sam odlučila da organizujem tako da u nju smestim šminku koju koristim svakodnevno, ili bar na nedeljnom nivou. Na taj način mi je mnogo lakše da se svakodnevno spremim za posao.

Preostale tri fioke su rezervisane za ostalu šminku i stvari za kosu. U srednju fioku sam smestila sve trakice, šnalice i slično, a levo i desno su fioke sa šminkom.


U levoj fioci se nalaze ređe korišćeni proizvodi za lice (puderi, bronzeri, rumenila...) Za lakšu organizaciju sam nabavila ove zgodne korpice iz Jumba, koje su malo  manje od same fioke.


U desnu fioku sam smestila sve proizvode za oči i usne. Upotrebila sam istu korpicu kao i gore, a u nju sam ubacila kutijicu od Ferrero Rocher kuglica (sigurna sam da je i drugima ovo jedan od omiljenih organizera za sitnice). 

Ovako sam podelila prostor namenjen proizvodima za usne i proizvodima za oči. Ruževi i olovke za usta su smešteni u manju pregradu, a senke za oči i ostali proizvodi su smešteni okolo.


Za lakšu upotrebu, četkice su ubačene u metalnu koficu, takođe kupljenu u Jumbu, koju sam smestila na gornju površinu stola. Sa druge strane se našao samo podmetač za čašu tako da mogu da pijem vodu u toku noći ili u toku šminkanja.


Nadam se da vam se dopada moj stočić i njegova organizacija i da će vas motivisati da organizujete neki deo svog doma tako da odgovara vama i vašim potrebama. Ponekad se zaista isplati odvojiti malo vremena i prostora za nešto u čemu uživamo.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Nedostaje mi ovaj blog

Nisam očekivala da će moja pauza u blogovanju trajati ovoliko dugo. Ali nešto brži tempo života, u kombinaciji sa nedostatkom motivacije i lenjošću je doveo do toga da mi se vreme prosto 'izvuče'. A kada sam jednom ispala iz koleseka, bilo je sve teže da se vratim u njega. Dugo sam osećala grižu savesti jer ne pišem, pa čik i jer ne čitam blogove koje sam ranije pratila... I mada me je taj osećaj krivice stalno opominjao da počnem ponovo, tek kada sam primetila koliko meni fali ovo kuckanje, i koliko mi nedostatak bloga smeta u svakodnevno životu, tek tada sam shvatila da želim da se vratim.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...