Skip to main content

Početak proleća na našoj terasi

Početak proleća znači ne samo da imamo veću želju da boravimo napolju, već i da za to imamo više energije i elana nego inače. To znači da smo ove nedelje odlučili da se posvetimo malo više uređenju i čišćenju spoljašnjeg u odnosu na unutrašnji deo stana.


Prošle godine sam bila vrlo entuzijastična u vezi uređenja terase, tako da sam nabavila nekoliko saksija i manjih dekoracija za istu. Takođe smo, u ovom periodu pre godinu dana, nabavili i set baštenskog nameštaja. 

Sa krajem zime, došlo je vreme da se skine prašina sa svega ovoga i da se ovaj prostor osveži i procveta.

Na jedan od zidova terase, okačila sam ovu kukicu sa sovom, kako bih na nju mogla da kačim druge dekorativne predmete i eventualno nešto od stvari koje želim da izluftiram napolju. Otud i ova vešalica, koja je trenutno očigledan višak.Kako je dekoracija koja je trenutno tu, veoma prolećna, odlučila sam samo da je lepo okrenem i zadržim. Možda ću je kasnije zameniti za nešto u letnjem fazonu, ali otom potom.Kako nisam naročito uspešna sa biljkama, moje saksije uglavnom zvrje prazne, a u međuvremenu su se sve dekoracije nekako grupisale na prozorskom simsu, i izgledale su potpuno beživotno i prašnjavo. Odlučila sam da sve lepo operem i očistim i da udahnem malo života.Nabavila sam i nove biljčice, i kao i uvek donela odluku da ću da brinem o njima. Nadam se da će mi ovaj put uspeti.Kod glavnog dela terase, najveći problem je bila prljavština, i ostaci zimnice i ostalih zimskih stanovnika ovog prostora.


Odlučili smo da izbacimo višak staklenih flaša odavde, a sve ostalo smo lepo očistili i vratili na svoje mesto. 
Iskreno se radujem provođenju vremena u ovom prostoru u narednim mesecima. Nadam se da i vi uživate u lepom vremenu i da imate svoj kutak gde možete da provedete vreme na prijatan način.


Comments

Popular posts from this blog

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima.
Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Pakovanje za more

Dragi moji i drage moje, početak ovog posta sam počela da pišem simultano se pakujući. Tog dana sam  imala i druge obaveze, tako da je blog morao da trpi. Nadala sam se da ću da završim sa pisanjem na moru, ali je internet prosto bio preslab za kačenje slika. Dve nedelje kasnije, vraćam se zadatoj temi :)

Bilo kako bilo, ovo je moj prvi pokušaj minimalističkog pakovanja za more, tako da nije zgoreg pogledati da li sam u tome i uspela.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila.
Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Kako da očistim zavesu za kadu u veš mašini?

Priznajem, kriva sam! Ne smem ni da vam kažem koliko dugo žmurim na jedno oko pred ozbiljnim higijenskim problemom zvanim prljava zavesa za kadu.

Ali hajde da se ne lažemo, upravo ovakve stvari često predstavljaju jednu od onih groznih, malih tajni našeg domaćinstva. Ne zato što smo lenji. Ne zato što nismo svesni da je higijena bitna.

Već iz jednog vrlo prostog razloga: postoje stvari kojene umemo da održavamo.

I dok sam ja bila spremna da prosto odustanem od tog posla i kupim novu zavesu (ne baš ekološko ili ekonomično rešenje), dobri ljudi sa interneta su mi pokazali pravi put i naučili me kako da obavim ovaj (kako se pokazalo), vrlo jednostavan zadatak.
U sledećem videu možete da saznate kako to radi Melisa, poznata autorka sjajnog sajta cleanmyspace, a ispod vas očekuje moj prevod i utisci.


Balans

Nedavno sam dobila komentar i pohvalu nekoga kome se divim, da uspevam da vodim pilično balansiran život. I zaista, uz bračne i kućne obaveze i stalan posao, uspela sam da pronađem vremena za vežbanje, učenje stranih jezika, razmišljanje o svrsi života, profesionalno usavršavanje, brigu o zdravlju, čitanje, druženje i blogovanje.
A bilo mi je potrebno samo nekoliko godina da kreiram sve ove rutine i da ih uključim u svoj način života :D I nikada nećete pogoditi šta se onda dogodilo! Dogodio se niz lepih događaja koji su me potpuno izbacili iz koloseka. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...