Skip to main content

Reorganizacija plakara u predsoblju II deo - Fioke

Pre nekoliko nedelja sam sredila jednu policu u svom plakaru u predsoblju, o čemu sam pisala u ovom tekstu. To me je ohrabrilo da nastavim dalje sa ovim projektom, jer je čitav ovaj prostor vrlo nesređen i nefunkcionalan, a u narednom periodu će mi upravo to biti potrebno.Sledeći deo koji sam odlučila da sredim su bile fioke. A kada kažem sredim, mislim ispraznim. Razlog tome je što će se komoda koja sada stoji u predsoblju verovatno uskoro preseliti u dečiju sobu, a u njoj se nalaze mnoge stvari koje moram da premestim. O organizaciji ove komode više pročitajte ovde.

Zato sam odlučila da napravim malo prostora u plakaru i da polako preselim stvari iz komode u njega. Do sada su ove dve fioke služile za odlaganje stvari vezanih za putovanje, letovanje, plažu i slično. Očigledno je da ovo nije nešto što mi je potrebno na dnevnom nivou, pa čak ni naročito često, tako da je skroz ok da sve ove stvari premestimo na manje dostupno mesto. Odlučili smo da to bude prostor ispod kauča i dečijoj sobi (koji ćete imati prilike da vidite u nekom od narednih postova). 

A evo i kako je izgledao proces sređivanja:Fioke su bile pune svega i svačega, i prilično neorganizovane,a najviše prostora su zauzimali peškiri za plažu. 


Pronašla sam (takođe u samom plakaru), jednu od ovih kesa u kojima dobijete jastuke ili jorgane i odlučila sam da prebacim peškire u nju. Takođe sam vodila računa da noviji peškiri budu na vrhu, tako da nam budu lako dostupni za kraće putovanje ili nešto slično.

Sledeća velika kategorija stvari su bili neseseri.


Kao što vidite sa fotografije, imamo i više nego dovoljno nesesera za bilo koje putovanje. I njih sam odlučila da podelim na starije i novije, pa sam tri starija i tri novija upakovala jedan u drugi.


Starije sam ubacila u istu kesu kao i peškire, a novije sam odlučila da zadržim na istom mestu jer mogu uskoro da mi zatrebaju.


Zatim sam pronašla ovu gomilicu stvari... Štipaljke za peškire, kačket i novčanik za plažu,torbicu za pasoš, pakovanje opreme za put (maska za oči, jastučić na naduvavanje, čepovi za uši), kao i dve platnene torbice u koje volim da stavljam sitnije stvari.


Osim dve platnene torbice koje sam ubacila zajedno sa novijim neseserima, ostale stvari sam spakovala u gore pomenutu kesu.


Zatim sam naišla na ovu grupaciju odeće i detalja za plažu.


 Osim jednog kupaćeg kostima koji sam prebacila u orman, ostale stvari sam prebacila u kesu.


A poslednje stvari koje sam našla su bile kozmetika za plažu, nekoliko uzoraka kozmetike pogodnih za putovanja i jedan špil karata.


Zajedno sa mnogim drugim stvarima, odlučila sam da ih relociram. Karte su smeštene sa drugim društvenim igrama, a kozmetika je prebačena kod ostale kozmetike u stanu. Odeća i slične stvari koje sam usput pronašla a nisam ubacila u kesu je prebačena na gomilu za donacije ili u moj orman.


A fioke su konačno bile slobodne! U jednoj je sada smešten samo neseser koji sadrži 2 manja nesesera i 2 pamučne torbice za pakovanje, a druga je za sada potpuno prazna. U narednim nedeljama ću se verovatno baciti na njihovo punjenje i novu organizaciju, tako da nastavite da pratite blog ukoliko vas zanima kako će to da ispadne.

A u međuvremenu, evo neplaniranog rezultata ovog podviga: moje nove kese za putovanja.


Uopšte nisam očekivala ni planirala da mi sve stvari iz fioka stanu u ovu jednu kesu, ali sada sam oduševljena činjenicom da kada krenem na letovanje ili neko slično putovanje, mogu samo da pronađem ovu kesu i prebacim sve ove stvari u kofer. Čini mi se da je ovo slučajno rešenje zapravo praktičnije nego što sam mogla da predvidim, što je neočekivani uspeh ovog malog projekta :)

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...