Skip to main content

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 

Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.


Uprkos mom trudu da održim ovaj prostor u kakvom-takvom stanju urednosti, isti je na početku sređivanja izgledao ovako.Kao što vidite, stvari su stvorile jednu klasičnu planinu haosa u kojoj ništa nisam mogla da pronađem, a iskreno nisam imala ni predstavu šta se sve tu nalazi. Naravno, morala sam da iznesem sve ove stvari napolje kako bih videla čime raspolažem.


Na slici iznad je gomila stvari, od kojih mnoge nisam upotrebila ni videla od selidbe u ovaj stan koja se desila pre dve godine. Iskreno govoreći, verovatno je bilo glupo od mene što se istih nisam rešila još u to vreme. Ali dobro - bolje ikad nego nikad.

Na slici ispod se nalazi kutija u kojoj sam preselila mnoge od tih istih stvari, a sada sam odlučila da neću prestati sa sređivanjem dok je ne napunim suvišnim stvarima.


Ovaj zadatak se pokazao kao lak i ubrzo je kutija bila prepuna starih stvari za reciklažu koje smo, naravno, odneli u H&M.


Pronašla sam i nekoliko stvari koje su otišle pravo u smeće.


Preostale stvari sam rasporedila u nekoliko kategorija, kao što možete da vidite na slici ispod, a zatim sam počela da ih raspoređujem po stanu jer sam za neke u međuvremenu pronašla pravo mesto.


Odvojila sam nekoliko stvari za poklone/donacije (neke od njih su već u svom novom domu).


Takođe sam odvojila i neke od stvari koje za mene imaju sentimentalnu vrednost i smestila ih na isto mesto kao i uspomene iz ovog posta.


A radi lakše organizacije, semetila sam ih u ovu platnenu vrećicu.


Naravno, očistila sam plakar kako bih vratila preostale stvari u čist prostor.


Prvo sam napunila i spakovala 2 velike kese za H&M koje su mi zauzele solidan prostor u ovom delu plakara.


Ali to mi nije mnogo smetalo jer sam znala da će iste uskoro napustiti moj dom.


Pored njih sam smestila preostale stvari. U pitanju su nove stvari, poput posteljina, peškira itd koje sam dobila na poklon i koje planiram da počnem da koristim kada izbacim neke od starihih stvari ovog tipa. 


A za kraj, evo kako je sve to izgledalo na kraju.


Mnogo bolje nego na početku, zar ne? Uz to je očigledno da će veliki deo prostora biti oslobođen izbacivanjem kesa za reciklažu, kao i da su preostale stvari mnogo preglednije.

U budućnosti bih želela da bolje organizujem ovaj prostor tako što ću možda da ubacim neke police kako bih mogla bolje da pakujem stvari. Volela bih da on služi u nekoliko svrha, a pre svega da ovde mogu da odlažem stvari za donacije i reciklažu kako budem nailazila na njih. Nravno, nadam se da ću ubuduće biti ažurnija u tome te da neću imati gomilu kesa, već da ću se sistematski rešavati nepotrebnih stvari.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...