Skip to main content

Plakar u predsoblju - polica sa zalihama

Neki projekti umeju da budu toliko veliki i demorališući da nam deluje da ih nikada nećemo završiti. Ovo često vodi do toga da se ne usuđujemo ni da započnemo. Ali kadac se konačno usudimo, obično shvatimo da nam treba mnogo manje vremena i energije nego što smo na početku mislili. Znam da sam već pomalo dosadna sa svojim projektom plakara u predsoblju, ali sam zaista srećna što konačno nešto radim po ovom pitanju i što ostvarujem spor ali neprekidan napredak. Danas je na redu još jedna polica kojoj je bio preko potreban mali update.


Kao što većina vas zna, ja sam pristalica dobre uštede i uvek volim da kupim više stvari ako mogu da ih nabavim povoljno. Zbog toga cu svom domu uvek imam neki prostor koji je namenjen zalihama svega i svačega što sam kupila. Međutim, između nekoliko većih nabavki, to ume da postane prilično haotično. Početno stanje možete da vidite na slici ispod, a ono je bilo posebno neprihvatljivo jer se suprug spremao za posetu Mađarskoj gde obično obnavljamo zalihe, tako da je trebalo napraviti i dodatnog prostora.E sad, ne znam za vaše mame i njihove omiljene poklone, ali u našoj kući muž i ja uvek dobijamo čarape i veš od naših mama. A pošto nam ne treba baš sve što dobijemo istog trenutka, i te stvarčice često za početak stavljam na ovu policu sa zalihama pa uzimam po potrebi. A kako je polica bila nesređena, samo sam trpala na već postojeći nered pa i nisam videla čime tačno raspolažem.  


Sada sam odlučila da sve ove stvari spakujem u jednu kutiju za cipele tako da mogu da ih lepo organizujem ali i da vizuelno ne prave haos na polici. Pored toga, na ovako zatvorenu i spakovanu kutiju mogu da ređam i druge stvari.


Zatim sam izvadila svu kozmetiku i malo je prerasporedila. Sve proizvode koji su novi i neraspakovani sam ubacila u jednu kutiju.A sve što je načeto u drugu.


Sve čemu je istekao rok ili ne planiram više da koristim sam bacila ili reciklirala...A odvojila sam i nekoliko stvari koje ne pripadaju ovde. Zaboravila sam da slikam i nekoliko proizvoda koje sam donirala jer nama ne odgovaraju.


Na kraju sam ovako organizovala policu. Na kutiju sa početka sam poređala neke sezonske stvari, poput parfema koje trenutno ne koristimo svakodnevno. Levo od toga sam smestila kutiju sa neotvorenim prozivodima, dok sam one otvorene koje treba potrošiti ili baciti ako se ne potroše, stavila u prvi plan. Nove četkice za zube i brijače sam stavila u plastičnu čašu jer mi tako deluju mnogo organizovanije i puno bolje vidim čime raspolažem.


A kad sam se već bavila ovim delom plakara, pregledala sam i nekolikostvari koje se nalaze iznad, gde je uglavnom odeća koja se nosi napolje.


Odlučila sam da oslobodim malo prostora donirajući jedan duks i kardigan koje nisam dugo nosila.


Evo kako ovaj ceo segment izgleda nakon još jedne uspešno sređene police...  


A evo i kako izgleda nakon nabavke koja je usledila:


Sviđa mi se što su proizvodi koji malo duže stoje spakovani u kutiju, pa znamo kojim redom treba da trošimo ove zalihe.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...