Skip to main content

DOBRODOŠLIJednostavno. Lepo. Lako. Kod kuće... Reči su kojima bih opisala svoj idealan način življenja. A kako se na putovanju ka ovoj destinaciji nalazim već nekoliko godina, shvatila sam da u tome ne treba biti sebičan. Stoga sam poželela da svoju ljubav prema pisanoj reči izrazim upravo kroz savete i lična iskustva vama, svojim neprocenjivim čitaocima.

Ukoliko se pitate da li ste na pravom mestu i čega tu ima za vas, dozvolite mi da vam objasnim. Ovaj blog je prava web destinacija za vas ukoliko smatrate da vaš dom treba da bude oaza sreće, lepote i mira. Ukoliko smatrate da stvari koje posedujemo treba da doprinose kvalitetu našeg života, ali i ako uživate da obradujete druge onima koje to ne čine. 

Jedan od načina na koji se trudim da postignem upravo ove ciljeve je i moja Facebook stranica koju možete posetiti ovde. Pored uobičajenih tema kojima se bavim i na blogu, ova stranica mi služi i kao platforma za poklanjanje svih onih stvari koje meni ili mojim prijateljima više nisu potrebne. Razlog za to leži u činjenici da ja duboko verujem da bi svet bio bolje i srećnije mesto kada bismo samo uspeli da raspodelimo sva ona materijalna dobra koje nekome nisu potrebna, na one kojima jesu, bez obzira na socijalno-ekonomski status. Ovo je moj način da tu ideju i sprovedem.

Dakle, ukoliko želite da naučite kako da svoj dom učinite funkcionalnijim krož proces raščišćavanja, darivanja, organizovanja, ekološkog čišćenja, ličnih finansija i jednostavnih sistema koje i sami možete primeniti, ovde ste uvek dobrodošli.

Pored već rečenog, inspiraciju pronalazim i u organizaciji venčanja, putovanjima, kulinarstvu, diy projektima (pre svega heklanju) i svom kućnom ljubimcu, Mići Zecu. U onim trenucima kada ne blogujem i ne organizujem, najverovatnije ćete me zateći kako se bavim neprevaziđenim poslom stvaranja bagova, u narodu poznatijem kao programiranje (kolege će shvatiti ovaj mali pokušaj duhovitosti :).

Najlakši način da ispratite moju priču je da se vratite na sam početak i pročitate moj prvi post Krivudavi put ka minimalizmu. Odatle pa nadalje možete da koristite link Newer post kako biste pročitali moju priču od početka pa do današnjeg dana, uključujući sve uspone i padove koji su e pratili.

Ako vam ove teme deluju zanimljivo, verujem da ćemo imati prilike, ali i razloga da se družimo. Zbog toga ne oklevajte da me kontaktirate! Osim što ćete me beskonačno mnogo obradovati svakim svojim komentarom, u svako doba me možete pronaći i putem gmail adrese sofija.c.88, ili na nekoj od sledećih društvenih mreža: Bloglovin, Facebook ili Pinterest.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Plakar u predsoblju - leva polovina

Sigurna sam da ste se uželeli našeg nesređenog plakara i svih izazova koje isti predstavlja za mene. Zbog toga vam danas predstavljam njegov najgori deo. 
Sam plakar ima dva krila sa šipkom za kačenje odeće, ali nam je za sada sasvim dovoljna jedna polovina da okačimo sve što trenutno koristimo. Iz tog razloga je druga polovina vremenom postala prostor gde ubacujemo sve što nema neki bolji dom.

Skrivene lepote organizovanog prostora

Pre nekoliko nedelja sam podelila sa vama tekst o sređivanju vunice i konca koje koristim za heklanje. Od kada sam se pozabavila ovim poslom, primetila sam kod sebe neke promene o kojima želim da pričamo danas.

Preporuke jedne trudnice

Dragi moji, sa radošću vas obaveštavam da sam nedavno ušla u treći trimestar svoje prve trudnoće. Kao i mnoge žene, u ovoj fazi svog života sam se susrela sa novim iskustvima i neočekivanim situacijama, i sigurno ću vam pisati o tome kako se trudnoća psihički i fizički odrazila na mene, ali danas želim da vam predstavim neke svoje preporuke u vidu proizvoda i ili usluga za trudnice koji su meni predstavljali pravu pomoć.
Aplikacija 'Pregnancy Week by Week'
Žao mi je što nisam počela da koristim ovu aplikaciju od samog starta, već tek od neke 20 nedelje trudnoće. Kada sam je konačno otkrila, koristila sam nekoliko korisnih funkcija koje su mi bile od velike pomoći.
Na početnom ekranu mogu da pratim u kojoj nedelji trudnoće se nalazim i da dobijem neke osnovne podatke o bebi, dok u dodatnim karticama ima više informacija o promenama u telu trudnice i bebe koje su karakteristične za tu nedelju.
Svakog dana dobijam po jedan kratak savet vezan za trenutnu fazu trudnoće, a jednom s…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...