Skip to main content

DOBRODOŠLIJednostavno. Lepo. Lako. Kod kuće... Reči su kojima bih opisala svoj idealan način življenja. A kako se na putovanju ka ovoj destinaciji nalazim već nekoliko godina, shvatila sam da u tome ne treba biti sebičan. Stoga sam poželela da svoju ljubav prema pisanoj reči izrazim upravo kroz savete i lična iskustva vama, svojim neprocenjivim čitaocima.

Ukoliko se pitate da li ste na pravom mestu i čega tu ima za vas, dozvolite mi da vam objasnim. Ovaj blog je prava web destinacija za vas ukoliko smatrate da vaš dom treba da bude oaza sreće, lepote i mira. Ukoliko smatrate da stvari koje posedujemo treba da doprinose kvalitetu našeg života, ali i ako uživate da obradujete druge onima koje to ne čine. 

Jedan od načina na koji se trudim da postignem upravo ove ciljeve je i moja Facebook stranica koju možete posetiti ovde. Pored uobičajenih tema kojima se bavim i na blogu, ova stranica mi služi i kao platforma za poklanjanje svih onih stvari koje meni ili mojim prijateljima više nisu potrebne. Razlog za to leži u činjenici da ja duboko verujem da bi svet bio bolje i srećnije mesto kada bismo samo uspeli da raspodelimo sva ona materijalna dobra koje nekome nisu potrebna, na one kojima jesu, bez obzira na socijalno-ekonomski status. Ovo je moj način da tu ideju i sprovedem.

Dakle, ukoliko želite da naučite kako da svoj dom učinite funkcionalnijim krož proces raščišćavanja, darivanja, organizovanja, ekološkog čišćenja, ličnih finansija i jednostavnih sistema koje i sami možete primeniti, ovde ste uvek dobrodošli.

Pored već rečenog, inspiraciju pronalazim i u organizaciji venčanja, putovanjima, kulinarstvu, diy projektima (pre svega heklanju) i svom kućnom ljubimcu, Mići Zecu. U onim trenucima kada ne blogujem i ne organizujem, najverovatnije ćete me zateći kako se bavim neprevaziđenim poslom stvaranja bagova, u narodu poznatijem kao programiranje (kolege će shvatiti ovaj mali pokušaj duhovitosti :).

Najlakši način da ispratite moju priču je da se vratite na sam početak i pročitate moj prvi post Krivudavi put ka minimalizmu. Odatle pa nadalje možete da koristite link Newer post kako biste pročitali moju priču od početka pa do današnjeg dana, uključujući sve uspone i padove koji su e pratili.

Ako vam ove teme deluju zanimljivo, verujem da ćemo imati prilike, ali i razloga da se družimo. Zbog toga ne oklevajte da me kontaktirate! Osim što ćete me beskonačno mnogo obradovati svakim svojim komentarom, u svako doba me možete pronaći i putem gmail adrese sofija.c.88, ili na nekoj od sledećih društvenih mreža: Bloglovin, Facebook ili Pinterest.

Comments

Popular posts from this blog

Recikliranje odeće u H&Mu

Nakon što sam pre par godina otkrila minimalizam i počela da smanjujem količine stvari koje kupujem, prešlo mi je u naviku da neželjene predmete odvajam čim shvatim da mi više ne odgovaraju. Kada je u pitanju odeća, ranije sam poklanjala svoje stvari onima koji bi mogli da ih nadalje koriste, međutim, u poslednje vreme sve češće moje stare stvari pronalaze put ka kesi za reciklažu.

Kako napraviti tečni sapun od ostataka sapuna?

Ovog ponedeljka vam se javljam sa jednim zanimljivim mini projektom koji sasvim sigurno možete sami da sprovedete u delo. Ja sam oduvek imala želju da ovo probam a sada sam je konačno i ostvarila. Oduvek su me mučili ti mali, neupotrebljivi delovi sapuna koji ostaju na samom kraju i koje obično bacamo. Kako ja generalno ne volim da bacam upotrebljive stvari, pre nekog vremena sam počela da ih skupljam sa namerom da nekada napravim nešto od njih. A kada ih se nakupilo dovoljno, zaključila sam da mi je najlakše i najinteresantnije da ih pretvorim upravo u običan tečni sapun za ruke.

Moje preporuke - proleće '19

Nisam osoba koja isprobava mnogo novih i uzbudljivih proizvoda i sigurno nisam veliki stručnjak za davanje preporuka, ali u poslednje vreme sam otkrila nekoliko super korisnih i praktičnih stvari, koje vam danas predstavljam zajedno sa nekim starim favoritima. Nadam se da će vam se dopasti!

Čišćenje šporeta sodom bikarbonom

Moje insistiranje na tome da sve treba čistiti sodom bikarbonom vam verovatno već postaje malo dosadno. Ipak, evo još jednog posta na tu temu. Od nedavno sam dodala šporet na listu stvari koje čistim na ovaj način i mogu vam reći da sam veoma zadovoljna rezultatima. Za početak, evo jednog solidno zaprljanog šporeta:

Dvogodišnjica bloga!

Dragi moji i drage moje, prosto mi je neverovatno da je prošlo već više od dve godine od kako sam odlučila da se posvetim pisanju na ovom ovde mestu. Mogu vam reći da sam u tom trenutku mogla samo da se nadam da ću za dve godine da imam ovakav utisak postignuća i zadovoljstva kada je sam blog u pitanju. Moju početnu misiju i viziju možete da pročitate u prvom postu koji sam napisala, a koji se zove Krivudavi put ka minimalizmu . Ideja je bila jednostavna - isprobati konmari metodu i videti da li je ona konačno i univerzalno rešenje svih naših problema. U nedeljama i mesecima koje su usledile, bavila sam se sređivanjem, bacanjem i poklanjanjem, a pre svega menjanjem stavova i navika.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...